Appeltaart

March 30, 2017Nagerechten Standard

Dit keer een eenvoudige appeltaart. Simpel maar lekker.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 gram basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • Zout
  • Citroenraspt
  • 1 kilo appels
  • 300 gram rozijnen
  • Eventueel sterke drank
  • Kaneel
  • Gewone suiker

Benodigde materialen

  • Snijplank
  • Appelboor
  • Schiller of mesje
  • Afvalbakje
  • Kwast
  • Springvorm 20 cm
  • Oven
  • Keukenmachine is erg handig

Bereidingswijze

Deze bereidingswijze is gebasseerd op het gebruik van een keukenmachine

  • Boter, basterdsuiker en het ei gaan in de keukenmachine. Meng deze ingrediënten vervolgens door elkaar
  • Voeg het citroenraspt, het zoun en de bloem toe
  • Wanneer dit helemaal gemengt is kun je het beslag in een kom doen. Leg er een handdoek overheen en laat het een half uur staan
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Schil de appels en haal de klokkenhuizen eruit
  • Snij de appel in 8 stukken en bestrooi deze met kaneel
  • De rozijnen kunnen eventueel weken in een drank naar keuze, gebruik anders water
  • Vet de springvorm in met de boter
  • Rol het deeg uit ter grote van de springvorm
  • Laat de rozijnen uitlekken en meng deze met de appels
  • Verdeel dit mengsel vervolgens over het deeg
  • Als je deeg over hebt kun je hier dunne reepjes van snijden en deze over de taart leggen
  • Klop een ei op en smeer dit met de kwast over de taart
  • Plaats de taart in de oven en laat het ong 45 – 60 minuten bakken
  • Laat de taart afkoelen en verwijder daarna pas de springvorm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − three =