Overheerlijke Pasta ovenschotel gemaakt met tonijn, tomaat en peterselie

March 23, 2017Italiaans recept, Recepten Standard

Heerlijke ovenschotel die eenvoudig te bereiden is. Neemt niet veel tijd in beslag en is niet duur.

Ingrediënten

  • 400 gram pasta: pennen
  • 300 gram tonijn uit blik
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteentje
  • 400 gram tomaten blokjes, uit blik of zelf gesneden
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 20 gram gesneden peterseli
  • 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • 150 gram geraspte kaas

Benodigde materialen

  • Diepe koekenpan
  • Snijplak en mes
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 graden. Ondertussen dat de oven voorverwarmt kook je de pasta zoals aangegeven als op de verpakking.
  • Bak de rode ui, knoflook in een diepe koekenpan. Strooi ondertussen italiaanse kruiden over de ui en knoflook.
  • Voeg de tonijn in de koekenpan toe en bak deze een minuut mee. Voeg het bouillonblokje toe, samen met de tomatenblokjes en passata. Laat deze 3 minuten samen bakken.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Hak vervolgens de peterselie fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Als de pasta gaar is kun je deze toevoegen aan het mengsel. Het is belangrijk om het even goed door elkaar te mengen.
  • Als het goed is gemengd, breng je het over naar een ovenschaal. Strooi de kaas over de pasta en zet dit 10 minuten in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =