Overheerlijke tonijn pizza

March 30, 2017Italiaans recept Standard

In dit recept gaan we een lekkere tonijn pizza maken met zelf gemaakt deeg. Dit geeft een extra lekkere smaak aan het recept. Het maken van deeg kost wat meer inspanning dan bij het gebruik van kant en klaar deeg, maar dan heb je ook wat.

Ingrediënten

  • Broodmix, 0,5 tot 1 pak. Afhankelijk hoeveel je gaat maken.
  • Blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden
  • Blikje tonijn in de olie, uitgelekt
  • 1 bakje champignons
  • 2 uien, bijvoorkeur rode uien
  • Bolletje mozzarella / Kaas
  • Eventueel ansjovis
  • Boter voor in te vetten
  • olijfolie

Benodigde materialen

  • Deegrol
  • Bakpapier
  • Kom voor het deeg
  • Bakplaat
  • braadpan
  • Eventueel een broodbakmachine of een keukenmachine om het deeg te kneden.

Bereidingwijze

  • Gebruik de aanwijzingen op de broodmixverpakking voor het maken van het broodmix
  • Wanneer je het deeg hebt aangemaakt doe dit dan in een kom met een theedoek erover gespannen
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Bakplaat invetten met boter
  • Na een half uur is het deeg klaar en kun je het opdelen en stukken en maak hier ronde, platte bodems van
  • Smeer de tomatenpuree op de bodems en strooi de kruiden hierover heen
  • Bak de champignons in een braadpan met een beetje olijfolie
  • Snij ondertussen de uien in ringen
  • Verdeel de tonijn over de pizza, samen met de champignons en de uienringen
  • Rasp de mozzarella of kaas en strooi deze over de pizza
  • Leg de pizza nu zo’n 20 – 25 min in de oven en je hebt een overheerlijke pizza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + thirteen =